Odjeli

Naturaldent zubotehnički laboratorij sastoji se od sljedećih odjela.

 

Odjel gipsaone – izrada preciznih gipsanih modela na temelju otisaka. Za izradu kvalitetnih modela koji su temelj za kvalitetnu izradu proizvoda koristimo provjerene materijale renomiranih svjetskih proizvođača, uz stalnu kontrolu postupaka i kvalitete dobivenih proizvoda.

Odjel modeliranja – Nakon prolaska prve kontrole kvalitete, na gipsanom modelu u vosku se precizno modelira buduća metalna konstrukcija za izradu proizvoda kao što su mostovi, krunice, nadogradnje, modificirane krunice, teleskopi itd. Uz kontrolu prethodnog koraka izrade modela od gipsa, besprijekorna izrada voštanih konstrukcija apsolutno je ključna budući da se na osnovu toga lijeva metal na koji se naknadno dizajnira keramika.

Odjel mobilne protetike i obrade metala – Precizno izrađeni odlijevi i voštani modeli siguran su temelj na kojem se dalje mogu izrađivati metalne konstrukcije i ugrađivati elementi mobilne protetike. Izrada punih i parcijalnih BPS proteza uz individualiziranu gingivu u labio-bukalnom dijelu te modelacija palatinalnog dijela proteze (rafa i ruge palatine). Po želji radimo i individualizaciju zuba. Uz tehničko znanje, daljnji rad zahtijeva i dozu umjetničkog duha kako bi završni rad uistinu izgledao prirodno.

Odjel keramike/estetike – Kad već govorimo o umjetnosti, ne možemo zaobići naš najkreativniji odjel, keramiku i estetiku. Bez obzira na tehničko savršenstvo izrade protetskih proizvoda do ovog koraka, bez njihove ekspertize i umjetničkog duha, krajnji proizvod neće zadovoljiti zahtjevnog klijenta. Ljudski zubi individualni su koliko i ljudska lica. Korištenjem najmodernije tehnologije za uzorkovanje boje zuba, uporabom vrhunskih keramičkih materijala i naravno, svojim umjetničkim dodirom protkanim godinama iskustva naši umjetnici pretvaraju bijelu osnovu u prirodni zub koji se savršeno uklapa u usta svakog pacijenta.

Odjel za izradu skeletiranih (metalnih) proteza – Korištenjem moderne tehnologije, za naše klijente možemo izraditi lagane proteze od metalne legure koja ne sadrži nikl, (na koji mnogi pacijenti imaju alergiju). Prednost skeletiranih proteza je konačan proizvod koji je mnogo lakši, tanji (0,6 mm, u usporedbi s klasičnom akrilatnom protezom od 4-5 mm) i čvršći od klasičnih proteza. Uz to, iznimna tankoća proizvoda omogućava korištenje kako u mobilnoj tako i u kombiniranoj protetici te sveukupno puno profinjeniju izvedbu.
Korištenjem vrhunske opreme i materijala, u našem laboratoriju izrađujemo i Eclipse proteze, izrađene od revolucionarnog „novog” stomatološkog materijala bez monomera – dugovječne kemikalije koja je sastavni dio klasičnih protetskih materijala, a može uzrokovati štetne reakcije. Eclipse je jedinstveno i savršeno prikladan za osobe s alergijama ili osobe osjetljive na kemikalije.

Image module

Odjel CAD/CAM tehnologije – Najmoderniji odjel naše proizvodnje, s tehnologijom koja nas stavlja godinama ispred većine zubotehničkih laboratorija u Hrvatskoj, pa i šire, zasigurno je odjel CAD/CAM tehnologije. (Computer aided design/Computer aided manufacturing) je kratica preuzeta iz engleskog govornog područja kojom se opisuje ¸¸računalno podpomognut dizajn i izrada“. Snažna računala, digitalni skeneri, strojevi za frezanje cirkona i titana s preciznošću od 5 mikrona tehnologija je koja se do sada susretala u vrhunskoj avioindustriji, vojnoj industriji i najpreciznijoj mehanici. Danas je ta ista tehnologija dostupna za izradu protetskih radova. Vrhunskom CAD/CAM tehnologijom tvtke KaVo možemo osigurati da će se radovi koje naručite besprijekorno uklopiti u usta pacijenta svaki put. Uz to, kao i svi drugi korišteni materijali, cirkon i titan koji se koriste u CAD/CAM izradi posjeduju certifikate o biokompatibilnosti koji jamče sigurnost za zdravlje pacijenta.

Administracija i dostava – Naravno, da bi cijeli sustav funkcionirao besprijekorno, potrebno je zaprimiti otiske iz stomatoloških ordinacija, pobrinuti se da zahtjevi i želje stomatologa i krajnjih korisnika budu upućeni i preneseni pravim osobama i konačno osigurati da gotovi proizvodi pravovremeno stignu u prave ruke. Svaki proizvod koji napusti naš laboratorij mora biti popraćen potrebnim certifikatima i dokumentacijom, a pouzdana i točna dostava karika je bez koje je cijeli postupak nezamisliv.

Uprava – kao i u mnogim drugim aspektima poslovanja, Naturaldent zubotehnički laboratorij korak je ispred ostalih i u samoj organizaciji poslovanja. Strogi zahtjevi DNV ISO 9001:2015 standarda odražavaju se na svakom koraku proizvodnog procesa, od kontrole kvalitete i praćenja ulaznih materijala, do propisanih postupaka proizvodnje i ispravnog pakiranja proizvoda u zaštitnu ambalažu.

Naturaldent shvaća da je temelj svakog poslovanja odnos s klijentom, a Uprava stalno radi na kontinuiranom poboljšanju odličnih poslovnih odnosa s našim klijentima informiranjem istih o novim proizvodima, inovacijama i poboljšanjima i akcijama.

Povratne informacije naših klijenata – doktora dentalne medicine – smatramo najboljim načinom da unaprijedimo naše poslovanje, a komunikaciju potičemo otvaranjem sve više načina da te povratne informacije budu ispravno analizirane i primjenjene.

U slučaju bilo kakvih pitanja ili želje za više informacija o našim proizvodima, možete nas kontaktirati telefonom, mobitelom, faksom ili e-mailom online komunikacijskim programom.